21 FAMILIER - 5 FERIEBOLIGER

Konsept

Vi samler ganske enkelt 21 norske familier/personer som vi hjelper med å stifte en eierforening, og deretter finner, kjøper og renoverer vi 5 ferieboliger på 5 nøye utvalgte destinasjoner. Når boligene er klare til og tas i bruk fungerer vi som eierforeningens administrator.

21-5 tar seg av alle utfordringer og praktiske problemer som måtte oppstå. Først finner vi de ideelle feriebolig objektene, forhandler pris og sørger for selve kjøpet av boligene, og deretter sørger vi for at boligene renoveres, møbleres og innredes i henhold til våre høye krav til 21-5 stil og kvalitet. Når drømmeboligene er klare til å tas i bruk av eierforeningens familier fortsetter 21-5 som administrator av foreningen og boligene. Vi tar hånd om alt fra å arrangere den årlige generalforsamlingen i eierforeningen til rensing av svømmebasseng, hagearbeid, rengjøring av ferieboligene og mye mer.

Det foretas ikke boligkjøp før en eierforening er stiftet, men ofte har vi allerede lokalisert noen aktuelle boligobjekter som har potensiale til å bli en 21-5 drømmebolig. Selve kjøpet gjennomføres først når familiene har innbetalt penger på eierforeningens konto.

EIERFORENINGEN

21 familier sammen

I en 21-5 forening kan du og din familie bli medeiere av ikke mindre enn 5 ferieboliger på forskjellige steder i verden. Du eier ferieboligene sammen med 20 andre familier som deler på bruken og utgiftene.  21-5 har ikke noe eierskap, verken i boligene eller i eierforeningene.  Eierforeningene er på alle måter selvstendige.

Familier kjøper typisk en 21-5 andel i en eierforening basert på prospekt vi har utarbeidet for den enkelte eierforening. I prospektene beskrives i detalj hvilke ferieboliger man blir medeier av, hvor de ligger og hva det vil koste å kjøpe en eierandel.

DELEØKONOMI PÅ SITT BESTE

Mer verdi for pengene

Det er rett og slett både sunn fornuft og økonomisk lønnsomt at flere familier eier flere ferieboliger sammen, istedenfor at hver familie kjøper sin egen feriebolig. For noen familier betyr det mye å slippe alt ansvar og utfordringer som følger med en feriebolig i utlandet.  For andre er det først og fremst økonomiske hensyn som er viktigst. Når man deler får man rett og slett mye mer for pengene.

Som et eksempel kan vi tenke oss en familie som investere ca. 395.000 euro i en egen feriebolig i utlandet. Hvis denne familien istedenfor investerer samme beløp i en 21-5 eierforening blir de medeiere av hele 5 fantastiske ferieboliger på utvalgte attraktive destinasjoner, hvor hver bolig har en gjennomsnittsverdi på mer enn 4 ganger så mye som familiens investering. I gjennomsnitt vil hver bolig være verdt over 1.650.000 euro. Dette er selve kjernen i deleøkonomi, og begrunnelsen for hvorfor det er sunn fornuft for så mange familier å dele ferieboliger.

Mange privateide ferieboliger som ikke leies ut står tomme mesteparten av året. Boligene brukes typisk bare noen få uker hvert år, noe som etter vår oppfatning er sløsing av ressurser. Når flere familier kjøper flere ferieboliger sammen brukes boligene mye mer.  Hyppigere bruk er ikke kun bra for boligene, men også for lokalmiljøet med butikker og restauranter som nyter godt av at økt aktivitet som følge av at ferieboligene benyttes i større grad.

Ved at gå sammen om å eie får man samtidig mye mer for pengene. Deleøkonomi har blitt mer og mer populært de siste årene. Det er jo også veldig fornuftig av flere grunner, men kanskje spesielt når det gjelder ferieboliger som vi normalt kun bruker en liten del av året.

Uansett hvilken innfallsvinkel man har til 21-5 konseptet, er det vanskelig ikke å bli begeistret for de fantastiske ferieboligene som vi finner og renoverer til familiene våre. I en 21-5 forening får man rett og slett mer verdi for pengene.

21-5 er ikke for alle, men det er for flere og flere.

BLI MER KJENT MED 21-5 OG VÅRT KONSEPT

Informasjonskveld

Vi holder løpende informasjonskvelder. På møtene gjennomgår vi 21-5 konseptet og presenterer de åpne 21-5 foreningene så alle kan få en bedre forståelse av hvordan det hele fungerer.

Der er god anledning til å stille spørsmål underveis, da hensikten med disse møtene er å svare på alle spørsmål som deltakerne måtte ha. Ingen skal gå eller logge av med ubesvarte spørsmål hengende i luften.

FÅ DE UKER DU GJERNE VIL HA

Booking

Booking av ferieboligene skjer via foreningens brukervennlige medlemsside. Systemet er utviklet slik at det ikke skal bli et kappløp om de mest attraktive ferieukene. Det er enkelt å foreta en booking, og det foregår rolig og kontrollert. Ingen blir favorisert.

Hver familie har i gjennomsnitt 12 uker til disposisjon i ferieboligene hvert år, hvilket er mer enn de fleste klarer å benytte. Flere 21-5 familier har derfor stor glede av å låne ut ferieboligene til familie og nære venner, men det er ikke tillatt å leie ut og ta seg betalt.  Våre eksisterende 21-5 familier planlegger og booker i gjennomsnitt 9 uker i året, noe som også gir mulighet for å booke mer spontane ferieopphold.